L’ IMPORTÀNCIA DEL RENTAT DE MANS EN UNA CUINA COL·LECTIVA

El Grup d' Especialització en Restauració Col·lectiva de l’ Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica, amb motiu del Dia Mundial de la Higiene de Mans 2019, el 5 de maig, va presentar una guia breu del rentat de mans en les cuines col·lectives. El darrer 5 de maig es...

ACTE D’ HOMENATGE A LA GENT GRAN DE L’ HOSPITALET

La Fundació Santa Eulàlia, un dels nostres clients, va organitzar el passat 10 d’abril l’acte d’homenatge a les persones grans de l’Hospitalet i als voluntaris que tenen cura d’ells Des de l’any 2.006 a Àgora Col·lectivitats portem treballant dia rere dia per oferir...

ALERGIES I INTOLERANCIES ALIMENTARIES

Es duplica el número de persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries degut als efectes negatius de la vida que actualment portem. En els últims 10 anys el número de persones amb al·lèrgies alimentaries s’han duplicat. Això fa, que en aquest moment, un 6-8%...

MENU CUINAT EN UN DIA I GAUDIT EN UN ALTRE

Menú complert i perfecte, per un sopar, cuinat i preparat el dia anterior A vegades el dia a dia ens consumeix el temps, son tantes coses en tan poques hores. El treball, l' escola i els extraescolars dels petits, les compres, la casa... i quan arriba l’hora de fer el...

LA DISFAGIA, LA GRAN DESCONEGUDA FORA DE LES RESIDÈNCIES DE PERSONES GRANS

Què és i com es conviu amb la disfàgia  La deglució és el procés d’un aliment o un líquid des de la boca fins que arriba a l’estómac, passant prèviament al seu punt de meta per la faringe i l’esòfag. La deglució implica una ràpida coordinació dels músculs i parts...

EL MENÚ VEGETARIÀ O VEGÀ A LES ESCOLES

Com elaborar els menús únicament amb proteïna vegetal, sense res procedent d’animal Cada vegada és més habitual la petició de menús vegetarians o vegans per part de les famílies en les escoles pels seus fills, i així ho sol·liciten a les empreses de restauració...

LA IMPORTÀNCIA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA EN UNA CUINA

Les claus per unes bones pràctiques de seguretat alimentària en les cuines de les escoles, i en general en les cuines de col·lectivitats La seguretat alimentaria en els menjadors escolars és una prioritat fonamental per les empreses de restauració col·lectiva, doncs...

EL NADAL I ELS SEUS ÀPATS GOLAFRES

Consells per seguir gaudint del Nadal i el seu menjar des de una forma més saludable      Ja tenim el Nadal de tornada una altre vegada... i amb ella les compres, els regals, l’estrès de voler arribar a tot, les reunions familiars, les quedades amb els amics, els...

ACTIVITATS DE TARDOR EN EL MENJADOR ESCOLAR DEL COL·LEGI MONTOLIU

La necessitat d’un projecte de menjador Els nens que es queden en el menjador escolar dediquen un gran espai de temps a l’estona del migdia. Aquest temps es divideix en el moment del dinar i en el temps lúdic, temps que, encara no es cregui ni es pensi es de molta...