ALERGIES I INTOLERANCIES ALIMENTARIES

Es duplica el número de persones amb al·lèrgies i intoleràncies alimentàries degut als efectes negatius de la vida que actualment portem. En els últims 10 anys el número de persones amb al·lèrgies alimentaries s’han duplicat. Això fa, que en aquest moment, un 6-8%...

MENU CUINAT EN UN DIA I GAUDIT EN UN ALTRE

Menú complert i perfecte, per un sopar, cuinat i preparat el dia anterior A vegades el dia a dia ens consumeix el temps, son tantes coses en tan poques hores. El treball, l' escola i els extraescolars dels petits, les compres, la casa... i quan arriba l’hora de fer el...

LA DISFAGIA, LA GRAN DESCONEGUDA FORA DE LES RESIDÈNCIES DE PERSONES GRANS

Què és i com es conviu amb la disfàgia  La deglució és el procés d’un aliment o un líquid des de la boca fins que arriba a l’estómac, passant prèviament al seu punt de meta per la faringe i l’esòfag. La deglució implica una ràpida coordinació dels músculs i parts...

EL MENÚ VEGETARIÀ O VEGÀ A LES ESCOLES

Com elaborar els menús únicament amb proteïna vegetal, sense res procedent d’animal Cada vegada és més habitual la petició de menús vegetarians o vegans per part de les famílies en les escoles pels seus fills, i així ho sol·liciten a les empreses de restauració...

LA IMPORTÀNCIA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA EN UNA CUINA

Les claus per unes bones pràctiques de seguretat alimentària en les cuines de les escoles, i en general en les cuines de col·lectivitats La seguretat alimentaria en els menjadors escolars és una prioritat fonamental per les empreses de restauració col·lectiva, doncs...

EL NADAL I ELS SEUS ÀPATS GOLAFRES

Consells per seguir gaudint del Nadal i el seu menjar des de una forma més saludable      Ja tenim el Nadal de tornada una altre vegada... i amb ella les compres, els regals, l’estrès de voler arribar a tot, les reunions familiars, les quedades amb els amics, els...

ACTIVITATS DE TARDOR EN EL MENJADOR ESCOLAR DEL COL·LEGI MONTOLIU

La necessitat d’un projecte de menjador Els nens que es queden en el menjador escolar dediquen un gran espai de temps a l’estona del migdia. Aquest temps es divideix en el moment del dinar i en el temps lúdic, temps que, encara no es cregui ni es pensi es de molta...

LA CLAU DE L’ALIMENTACIÓ EN EL ENVELLIMENT

Recomanacions nutricionals en una edat avançada Entre l’any 2.015 i 2.050, el percentatge dels habitants del planeta més grans de 60 anys quasi duplicarà, passant del 12% al 22%. Son dades exposats per l’ O.M.S. És més, insisteixen que, en l’any 2.020, el número de...